keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Testissä Chameleon tussit ja täällä minä olen taas


Hilipati hippaa ja terveisiä täältä ruudun takaa liian pitkän tauon jälkeen. En tiedä mutta jostain syystä en ole saanut ainoakaan postausta pitkään aikaan aikaiseksi. Olen kyllä askarrellut, tosin aika vähän mutta olen vaan jotenkin ollut kirja projektin jälkeen aika väsynyt ja en ole oikeen saanut itseäni innostumaan, mutta jos se nyt tästä taas lähtisi:)

Sain ihan huikean tilaisuusden Donno lähetti minulle ihanan paketin ja pääsin testaamaan näitä uusia Chameleon kyniä. Olin itsekkin jo pitkään harkinnut tilaamista koska teki mieli kokeilla että toimiiko nämä. Nyt vihdoin sain aikaiseksi kokonaisen kuvan jotta saan julkaistua testaus tuloksia..
Ihan ensimmäisenä voin kertoa että oikotietä onneen ei ole, nämäkin vaativat harjoitusta eli tämä on nyt sitten minunkin ihan ensimmäinen kokonaan väritetty kuva eli ei vielä mikään priima huippu suoritus mutta se mitä lähdin kertomaan että nämä tussit kyllä toimii. Kokeilemalla ja harjoittelemalla varmaan nopeutuu mutta olen muutenkin sellainen fiilistelijä värittäjä että ajalla ei niinkään itselleni ole väliä.. tykkään vaan nautiskella ja värittäminen jos joku on ihan loistavaa ajatuksen nollausta.
Hinta laatu suhde moniin muihin tusseihin verrattuna on kyllä todella halpa ja toisaalta on äärettömän ihanaa että värejä ei ole 200 erillaista jolloin valitseminen on paljon helpompaa. Ainuttakaan väriä ei kuitenkaan sarjasta puutu 22 kpl ja siinä kaikki. Sisältäen mustan rajauskynän ja blenderin. Vielä en ihan jokaista väriä ole kerennyt testaamaan mutta kyllähän nämä on ihanat. Esimerkiksi väritin ihon tasan yhdellä tussilla NU3 ja poskpunaksi lisäsin PK3 siinä kaikki. Kun vastaavasti copiceissa käytän vähintään kolmea eri ihon sävyä. Turkoosit osat väritin tussilla BG4, hiukset BK4 ja lehdet GR3.
Niin kuin muutkin väritys jutut tämäkin on makuasia, kuka mistäkin tykkää. Itse en tuota liuotus juttua nähnyt millään lailla ongelmana tai hidastavana tekijänä, samalla lailla aikaa menee kun värejä joutuu vaihtelemaan. Vaatii opettelua että osaa oikean ajan valuttaa liuotin ainetta, tummemmat värit vaatiat pidemmän ajan kuin vaaleat. Itse käytin sellaista että laskin esim 10:n ja kokeilin millaista väri on. .Väritin jonkin osan ja taas sama homma. Jos kymmeneen laskeminen ei riittänyt tarpeeksi vaalean värin saavuttamiseen laskin pidempään. Värittäessä käytin vain kapeampaa päätä koska pidän siitä enemmän, loistavaa on että tussiin saa vara kärkiä eli vaikka se käytössä rispaantuu niin sen voi vaihtaa eikä koko tussi ole pilalla. Värin kestävyydestä en osaa vielä sanoa mutta pigmentti on ainakin hyvä. Itsellä suurin ongelma värittäessä oli opetella tekemään toisin päin kuin aikaisemmin eli aloittaa vaaleammasta ja edetä tummempaan kun ennen olen tehnyt toisin päin. Helpottaakseen varjostuksien tekoa tein esim hiuksissa ensin ihan mustimmat kohdat.
Ensivaikutelma tusseista on todella positiivinen ja olen pitkästäaikaa innoissaan, ehkä minun into alkaa palaamaan:) Mielellään kuulen sinun mielipiteesi joten kerrothan sen minulle:)Tässä siis tämä ensimmäinen kokonaan värittämäni kuva chameleon tusseilla ja piristykseksi vastaalkajille värityksen saralla kaivoin arkistoista ensimmäisiä onnistuneita värityksiäni vuodelta 2011, eli toisin sanoen siitä vaiheesta kun aloitin blogin ja olin jo värittämistä harjoitellut pitkään.. eli aika nollasta olen lähtenyt ja niin vain minäkin opein värittämään ja kirjoitinpa aiheesta kirjankin. Eli jos joku siellä ruudun toisella puolella pähkäilee ja harmittelee epäonnistuneita värityksiä voin kertoa että sinäkin opit, ihan varmasti, harjoitusta lisää harjoitusta ja oikeat välineet niin jokaisesta voi tulla "väritysmestari".
Marika Kiittää 


5 kommenttia:

 1. Oi kun olikin kiva väritys :)
  Alkaa kiinnostaa nämäkin värit vaikka ehkä enemmän olen kuitenkin vesiväri- DistressInk- värittelijä. En ole päässyt tussien - minkään merkkisten - kanssa sinuiksi. Näitä olisi hauska testata vaikka siellä Elbassa... toivottavasti siihen tulisi siellä mahdollisuus :)

  VastaaPoista
 2. Upea väritys - intensiivinen... Niin tykkään näistäkin tusseista, ihanat!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun jaoit testauksesi meidän kanssa. Varmasti pitää paikkaansa, että harjoittelua vaatii, kuten muutkin tekniikat, mutta jotain jännää tässä silti oli - en tiedä oliko se tuo tussien määrä, joka heti innosti, ettei tarvi 10 violettia ja 7 eri vihreää... Innostuin niin, että laitoin heti tilausta/kyselyä, että kuinka pian saadaan näitä tänne meidän leveyspiirellle ja varsinkin, että saadaanko niitä sinne Villa Elbaan PaperiTuunaamo tapahtumaan! En malttais odottaa että pääsee itse kokeilemaan ja leikkimään näillä : )

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti laitat pian kuvia uusista korteista :)

  VastaaPoista
 5. Ootko testannu eri papereita, mikä on paras sun mielestä?

  VastaaPoista

Thank you if you had the time to leave a comment.
It means a lot to me.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...