keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Musteilla väritys infoaHyvää torstaita ja oikein ihanaa ystävänpäivää.

Muutamia kysymyksiä on tullut koskien väritys ohjeita.
Ensinäkin tuo cansonin 200 g paperi oli löytö suomalaisesta kirjakaupasta. Heinikkaan on tullut vastaavaa jota pääsen testaamaan lauantaina, samoin noita pienen pieniä siveltimiä löytyy heinikasta pian. Tuo paperi mitä käytin on suhteessa todella paljon halvempaa kun ennen käyttämäni paperi 12kpl maksoi 6,50 tämä maksaa 50 kpl 9,40 ..raaskii siis käyttää harjoitteluunkin. 
Ja toinen juttu eli nämä käyttämäni musteet ovat distress ink musteita joiden sävyjen nimiä oli nämä tattared rose yms. Olen todella pahoillani että hieman epäselvästi kerroin. 

Muutama muu asia koskien tätä musteilla värittämistä, nämä ovat omia huomioita muutaman vuoden värittämisen jälkeen.

Tärkein on paperi, hyvä paperi niin homma toimii huomattavasti paremmin..itse yritin aika kauan väärällä paperilla ;)

Toinen tärkeä asia on oikea muste eli leimaa kuva sellaisella musteella joka ei ole vesiliukoinen esim. versafine muste sopii hyvin.

Kolmas pensseli. Mitä pienempi sen tarkempaa pystyy tekemään. Isoon alueeseen on hyvä vähän isompi pensseli. En osaa sanoa minkälainen on paras, periaatteessa esim vesisäiliö pensseli käy mutta itse huomasin että se toimii paremmin ilman että vettä laittaa pensselin sisälle. 

Neljäntenä veden ja musteen määrä. Tämä on maku asia , mutta itse tykään, että mitä vähemmän vettä on sitä parempi. Ei leviä liian laajalle alueelle ja myöskään paperi ei kostu liikaa. Jos paperi kostuu liikaa ja sitä liikaa hinkaa pinta hajoaa.
Musteet varsinkin tummat sävyt leviää laajasti joten aloita aina vähällä määrällä , on helpompi laittaa väriä lisää kun ottaa pois.

Niin ja jos joku ei ole tätä muste juttua uskaltanut vielä kokeilla. Tai haaveilee vasta leimakuvien värittämisen aloittamisesta. Voin suositella tätä, tämä on mielestäni helpoin tekniikka. Omistan tussit ja prisma color kynät ja niilläkin osaan värittää mutta tämä tekniikka antaa enemmän anteeksi.

Nämä oli nyt minun omia mielipiteitä ja vinkkejä. Toivottavasti jollekkin on apua. Ja kysymyksiä saa laittaa lisää jos joku mietityttää :)

Täältä löytyy Heinikka  josta löytyy ainakin jo tuota vastaavaa paperia ja varmaan tänään pensseleitäkin.. Niin ja musteita ja muuta mukavaa:)

Ehkäpä myöhemmin tänään lisää väritys ohjeita:)

1 kommentti:

  1. Kiitos Marika, ihan loistavat ohjeet! Jos joskus uskaltaudun itse tuon värittämisen aloittamaan, niin saan kai linkata tuonne Kortiston sivuille?

    VastaaPoista

Thank you if you had the time to leave a comment.
It means a lot to me.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...